DESPRE SCANDIA

Povestea Scandia Food începe în urmă cu aproape 100 de ani, la Sibiu, un oraș din Transilvania binecunoscut pentru tradțiile sale culinare. De atunci, numele companiei este sinonim cu calitate ridicată, branduri de încredere și o expertiză solidă în cercetare-dezvoltare de produse alimentare.

Scandia Food este lider pe piața conservelor pe bază de carne din România, conducând detaşat categoria pateului de ficat, cu o cotă de piață în volum de peste 43% (sursă: AC Nielsen, AS 2018), acoperind însă şi alte segmente precum pate vegetal, carne și mâncare la conservă. În anul 2010 compania s-a extins cu două noi linii de business: restaurant quick-service și producția de mezeluri.

În anul 2014 o dată cu lansarea brandului Năvodul Plin, compania a intrat și în categoria conservelor de pește, iar în 2016 a intrat în segmentul conservelor de legume și fructe prin lansarea brandului Roua. Anul 2016 este anul în care a fost achiziționată fabrica Rotina Product cu sediul în Hunedoara iar în anul 2018 compania face prima achiziție în afara țării anunțând achiziția Thenaisie Provote, o companie specializată în producția și distribuția de produse din pește și fructe de mare.

Începând cu anul 2019 în portofoliul companiei intră brandul Sunset Nuts iar compania intră în segmentul snacksurilor sărate.

În anul 2020 are loc o nouă achiziție în străinătate, de data aceasta vizând o entitate de producție în Bulgaria. Rolul esențial al acesteia este de a extinde capacitatea de producție.

În anul 2021, compania intră pe piața produselor congelate prin cumpărarea unei fabrici în județul Ilfov. Totodată, anul 2021 aduce extinderea capabilităților în categoria mezelurilor prin achiziția Agra’s, în județul Alba.

CELE MAI IMPORTANTE BRANDURI DIN PORTOFOLIUL SCANDIA FOOD

Scandia Food deține în prezent un portofoliu de mărci cu o notorietate foarte bună în rândul consumatorilor.

Fie că vorbim de Scandia Sibiu, Bucegi, Lotka sau Sadu, oricare din ele reușește să ajungă la papilele consumatorilor prin diverse atu-uri: Scandia Sibiu este aliatul target-ului premium care caută rețete curate, fără E-uri, cu ingrediente de calitate superioară, în timp ce Bucegi este pe mesele celor ce își doresc o mâncare gustoasă, îndrăgită de toți membrii familiei și la un preț accesibil, iar Sadu este adresat celor care au nostalgia mâncării făcute la țară, în bătătură, de părinți sau bunici.

ISTORIA SCANDIA

Povestea Scandia Food începe acum 100 de ani, la Sibiu, un oraș din Transilvania bine – cunoscut pentru tradițiile sale culinare săsești. De atunci, numele companiei a fost un etalon al înaltei calități, a unor branduri de încredere, precum și expertiză în cercetare și dezvoltare
1922
1922

Josef Theil – cetățean german recunoscut în breasla producătorilor de mezeluri din Sibiu, înființează fabrica de preparate și conserve din carne Theil.

Fabrica Theil își câștigă celebritatea în scurt timp, datorită tehnologiilor moderne folosite, produselor de cea mai bună calitate și bunei desfaceri a acestora pe o piață în creștere.

1929/1935
1929/1935

Activitatea companiei Theil este în continuă creștere: reprezentanți locali în fiecare mare oraș din țară, distribuție prin mijloace proprii de transport, extinderea portofoliului de produse de la salam – sortimentul principal – la: mezeluri, specialități, conserve de carne (șuncă, leber, pate de ficat, gulaș, cârnăciori în conservă). Fabrica Theil își menține standardele și capacitățile în ciuda crizei economice înregistrate la nivel mondial.

1941
1941

Fabrica Theil devine Scandia Română.

1990/1996
1990/1996

Perioada de tranziție – fabrica exportă în exclusivitate în țări precum U.S.A., Marea Britanie, Germania, fosta Uniune Sovietică și Japonia, până în 1996, când reia producția pentru piața din România.

2001

În urma unei licitații publice compania este preluată de actualii acționari, devenind o companie privată 100% .

2010
2010

Scandia Romana devine Scandia Food.

Scroll to Top